Vljudno vabljeni na 156. skupščino Slovenskega zdravniškega društva

V petek, 18. oktobra bo v dvorani Julijana v prostorih Domus Medica potekala že 156. redna letna skupščina Slovenskega zdravniškega društva. V okviru strnjenega programa bo tudi tokrat obravnavana najbolj relevantna problematika s področja zdravstva in izpostavljene teme, ki se jim je v zadnjem času posvečala medicinska stroka.

Stanovska tema, na kateri bodo sodelovali Milena Zupanič, novinarka časopisa Delo; Roman Završek, predsednik Odvetniške zbornice Slovenije; Zdenka Čebašek Travnik, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije; Konrad Kuštrin, predsednik FIDES; Igor Dovnik, predsednik SZZZZS in Teodor Pevec, predsednik Častnega razsodišča SZD bo posvečena odkrivanju vzrokov za negativno percepcijo zdravnic in zdravnikov oziroma zdravstvene stroke v splošni javnosti. Razprava bo namenjena oblikovanju predlogov, kaj lahko kot predstavniki medicinske stroke storimo, da povečamo zaupanje v naš poklic.

V okviru strokovne teme bodo obravnavana bolezenska stanja, pri katerih je pomembna časovna komponenta obravnave in čakalne dobe s strokovnega vidika, teme, ki že dalj časa odmevajo v javnosti in ustvarjajo nezadovoljstvo tako na strani bolnikov kot tudi znotraj medicinske stroke.

Tudi tokratna skupščina Slovenskega zdravniškega društva bo ponudila priložnost za druženje in izmenjavo mnenj, zato vljudno vabljeni, da se nam pridružite pri obravnavi letošnjih tem in prispevate k oblikovanju predlogov, ki jih bomo skozi aktivnosti Slovenskega zdravniškega društva uresničili v prihodnje. Vljudno vabljeni tudi na tradicionalno večerno slovesnost s podelitvijo diplom novim častnim članom SZD ter novoimenovanim primarijem.

Podroben program dogodka si lahko ogledate tukaj.