50. Kirurški dnevi – Ortoplastika in novosti v kirurgiji

Datum:20. – 21. november 2020
Ura:08:00
Organizator:Katedra za kirurgijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Katedro za kirurgijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru ter kirurškimi sekcijami Združenja kirurgov Slovenskega zdravniškega društva
Lokacija:Slovensko zdravniško društvo, videokonferenca
Kotizacija:– Referenti: 70 € + DDV (velja za govorca)
– Udeleženci: 120 € + DDV
– Specializanti in upokojenci: 50 € + DDV
– Študenti MF so oproščeni plačila kotizacije
Kreditne točke:Dogodek je prijavljen pri Zdravniški zbornici Slovenije, ki bo na podlagi 18. člena Pravilnika o zdravniških licencah vsakemu udeležencu dodelila ustrezno število kreditnih točk.

Letošnje Kirurške dneve, jubilejno petdesete zapored, zaradi epidemije covid-19 načrtujemo popolnoma drugače, kot smo si sprva predstavljali. Želeli smo slavnostno proslavo ob jubileju dolgoletnega izobraževanja, ki je bilo nekoč namenjeno izmenjavi znanj in izkušenj med kirurgi in družinskimi zdravniki, danes pa je preraslo v interdisciplinarno posvetovanje, praviloma s strokovnjaki iz tujine in Slovenije. Covid-19 nam je zmešal štrene, prisiljeni smo izvesti hibridno strokovno konferenco, ki je prvega dne namenjena ortoplastiki, nato pa razširjenemu sodelovanju drugih kirurških vej s plastično kirurgijo ter novostim v kirurgiji na sploh. Ob spoštovanju priporočil epidemiologov želimo preprečiti kakršen koli prenos virusa med udeleženci. Predavatelji bomo v najmanjšem možnem številu nastopali v prazni predavalnici, ki bo neke vrste televizijski studio (ali iz poljubne lokacije), in upamo, da nas boste udeleženci gostoljubno preko spleta sprejeli v vaših delovnih prostorih. Registrirani udeleženci bodo prejeli licenčne točke tako, kot če bi se udeležili običajnega kongresa, kot smo jih bili vajeni v obdobju pred covid-19.

R. prof. dr. Radko Komadina, dr. med., višji svétnik,
specialist splošne kirurgije in travmatologije
Katedra za kirurgijo MF UL