156. skupščina Slovenskega zdravniškega društva

Datum:18. oktober 2019
Ura:09:00
Organizator:Slovensko zdravniško društvo
Lokacija:Domus Medica, Dunajska cesta 162, Ljubljana.
Kotizacija:je ni

Spoštovane kolegice in kolegi,

pred nami je že 156. redna letna skupščina Slovenskega zdravniškega društva, ki bo potekala 18. oktobra v Domus Medica. Letos predstavljamo strnjen program, v okviru katerega bomo ponovno obravnavali najbolj relevantno problematiko s področja zdravstva in izpostavljene teme, ki se jim je v zadnjem času posvečala medicinska stroka.

V okviru stanovske teme bomo skupaj z zanimivimi sogovorniki odkrivali vzroke za negativno percepcijo zdravnic in zdravnikov oziroma zdravstvene stroke v splošni javnosti. Skupaj bomo oblikovali predloge, kaj lahko kot predstavniki medicinske stroke storimo, da povečamo zaupanje v naš poklic in kateri ukrepi so potrebni, da utrdimo ugled naše stroke.

Veseli me, da se bomo v okviru letošnje strokovne teme posvetili bolezenskim stanjem, pri katerih je pomembna časovna komponenta obravnave in čakalnim dobam s strokovnega vidika, temam, ki že dalj časa odmevajo v javnosti in ustvarjajo nezadovoljstvo tako na strani bolnikov kot tudi znotraj medicinske stroke. Našemu povabilu so se tudi tokrat odzvali strokovnjaki z različnih področij in verjamemo, da bodo pripravili zanimivo in konstruktivno razpravo.

Tudi tokratna skupščina SZD bo ponudila priložnost za druženje in izmenjavo mnenj, zato

vas vabim, da se nam pridružite pri obravnavi letošnjih tem in prispevate k oblikovanju predlogov, ki jih bomo skozi aktivnosti Slovenskega zdravniškega društva uresničili v prihodnje. Vljudno vabljeni tudi že na tradicionalno slovesnost s podelitvijo diplom novim častnim članom SZD ter novoimenovanim primarijem.

Veselim se srečanja z vami,

prof. dr. Radko Komadina, dr. med.

predsednik Slovenskega zdravniškega društva

Srečanje šteje za SPI in je ovrednoteno s 5,5 licenčnimi točkami.

Kotizacije ni.

Informacije:

Irena Perne

T: +386 (1) 434 25 80

E: info@szd.si