155. skupščina Slovenskega zdravniškega društva

Datum:19. – 20. oktober 2018
Ura:10:00
Organizator:Slovensko zdravniško društvo
Lokacija:Domus Medica, Dunajska cesta 162, Ljubljana.
Kotizacija:/

Slovensko zdravniško društvo
vabi
vse zdravnice, zobozdravnice, zdravnike in zobozdravnike, na

155. skupščino Slovenskega zdravniškega društva,

19. in 20. oktober 2018
Domus Medica – Ljubljana, Dunajska 162

Spoštovane kolegice in kolegi,

pred nami je že 155. redna letna skupščina Slovenskega zdravniškega društva, ki bo potekala 19. in 20. oktobra v Domus Medica.

Veseli me, da se bomo v okviru letošnje strokovne teme posvetili pripravi strokovnih priporočil. V zadnjem letu so se namreč člani Glavnega strokovnega odbora SZD posvetili oblikovanju in sprejemanju strokovnih smernic in priporočil, rezultat tega dela pa je prispevek, objavljen v zadnji številki Zdravniškega vestnika. Pomen strokovnih smernic in priporočil ter njihov vpliv na vsakdanje delo zdravnikov in zobozdravnikov želimo predstaviti tudi na strokovnem delu letošnje skupščine. Našemu povabilu so se odzvali strokovnjaki z različnih področij in verjamemo, da bomo tudi z vami pripravili zanimivo in konstruktivno razpravo.

Prav tako bo zanimiva tudi stanovska tema z naslovom Vpliv noveliranih zdravstvenih zakonov na kakovost in varnost zdravnikovega dela, s katero želimo javnost, predvsem pa oblikovalce zdravstvene politike, opozoriti, da so zadnje novele zakonov s področja zdravstva po mnenju stroke potrebne dopolnitev ter ogrožajo varnost našega dela.

Tudi tokratna skupščina SZD bo ponudila priložnost za druženje in izmenjavo mnenj, zato vas vabim, da se nam pridružite na slovesnosti s podelitvijo diplom novim častnim članom SZD ter novoimenovanim primarijem.

Veselim se druženja z vami,
prof. dr. Radko Komadina, dr. med.
predsednik Slovenskega zdravniškega društva