Spomladanski sestanek Združenja ortopedov SZD

04. in 05. september 2020

Datum:04. – 05. september 2020
Ura:10:00
Organizator:Združenje ortopedov SZD
Lokacija:Moravske Toplice
Kotizacija:za člane Združenja ortopedov SZD je ni, za ostale udeležence: 200 EUR
OBVESTILO

Zaradi širjenja virusa COVID – 19 je dogodek prestavljen na 4. in 5. september 2020.

Spoštovani člani Združenja ortopedov!

Spomladanski sestanek Združenja ortopedov SZD bo potekal v obliki dvodnevnega srečanja, 27. in 28.3.2020 v Moravskih toplicah (program). Osnovna tematika srečanja bo tokrat hrbtenična kirurgija. Pričakujemo udeležbo vseh specializantov ortopedske kirurgije, saj gre za organizirano strokovno izobraževanje, ki ga podpira ZZS. Podano znanje je nujno potrebno, vendar nezadostno za opravljanje specialističnega izpita. Zaradi gostov iz tujine, ki so v okviru EFORT Fellowshipa gosti Združenja ortopedov, bodo predavanja potekala v angleškem jeziku.

V petek, 27. 3., se bomo seznanili z osnovami hrbtenične kirurgije, od razumevanja klinično pomembne anatomije in diagnostike, do uvoda v razmišljanje o kirurškem zdravljenju, katerega bomo podprli s praktičnimi delavnicami o vstavljanju transpedikularnih vijakov. Sledil bo sklop kratkih zanimivih predavanj, ki jih bodo pripravili EFORT Fellows v sklopu zaključka svojega Fellowship kroženja v Sloveniji. Dan bomo zaključili s skupščino Združenja ortopedov, ki je namenjena obravnavi aktualnih tem, in z večerjo v prijetnem prekmurskem ambientu.

Soboto, 28.3., bomo pričeli z dinamičnimi soočenji na področju postavljanja ustreznih indikacij za operativno zdravljenje. Po pridobitvi teoretične podlage bomo lahko znanje prostorsko aplicirali na učnih delavnicah. V zadnjem sklopu bodo sledila poglobljena predavanja iz specifičnih ortopedskih hrbteničnih področij, ponovno s poudarkom na načinu kirurškega reševanja patologije.

Za udeležence srečanja so v Zdravilišču Terme 3000 – Moravske toplice pripravili ugoden paket nastanitve, tako za posameznike kot družinske člane. Želimo si, da bi postalo dvodnevno srečanje tudi priložnost za prijeten družinski oddih v stanovskem krogu. Rezervacije pošljite na naslov, po faksu ali e-pošti: SAVA TURIZEM d.d. Kranjčeva ulica 12, 9226 Moravske Toplice, Slovenija, e-pošta: info.shr@sava.si, za dodatne informacije lahko pokličete na telefonsko številko: 080 50 00.

Za udeležbo na srečanju smo ZZS zaprosili za podelitev kreditnih točk. Kotizacije za člane Združenja ortopedov ni, za ostale udeležence znaša kotizacija 200 €.

Prijave za srečanje sprejemamo na zdruzenjeortopedov.szd@gmail.com; ob prijavi prosimo navedite, ali se boste udeležili petkove večerje, na katero so vabljeni tudi družinski člani. Prosimo za pravočasne prijave, saj moramo gostitelju do 1.3.2020 sporočiti število udeležencev na večerji.

Vljudno vabljeni v čim večjem številu!