61. Tavčarjevi dnevi

Datum:7. – 8. november 2019
Ura:09:00
Organizator:Katedra za interno medicino Medicinske fakultete v sodelovanju s SZD
Lokacija:Kongresni center Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, Ljubljana
Kotizacija:100 EUR

Kot predsedujoča organizacijskemu in programskemu odboru tradicionalnih, že 61. Tavčarjevih dni, ki jih organizira Katedra za interno medicino Medicinske fakultete v Ljubljani v sodelovanju s Slovenskim zdravniškim društvom, bi Vas želela pravočasno obvestiti o najpomembnejšem slovenskem izobraževanju s področja interne medicine.

61. Tavčarjevi dnevi

Ljubljana, Kongresni center Mons, 7. – 8. 11. 2019

Letos bodo Tavčarjevi dnevi potekali v Ljubljani, trajali bodo dva dneva, kotizacija bo minimalna (100 E), za aktivne udeležence, upokojene zdravnike in študente medicine je ne bo. Poleg standardnih predavanj, ki jim bo sledilo dovolj časa za razpravo, bomo organizirali tudi več tematskih delavnic.

Več informacij na spletni strani: http://tavcarjevi.si

Rok za oddajo izvlečkov: 15 oktober http://tavcarjevi.si/aktivna-udelezba/

Rok za prijave: 4. november http://tavcarjevi.si/spletna-prijava/

Plenarna predavanja: Nujna stanja v hematologiji, Elektronske cigarete, Nove slovenske smernice obravnave raka pljuč, Cepljenje kroničnih pljučnih bolnikov, Novosti v zdravljenju GERB, Žolčni kamni, Krvavitev iz spodnjih prebavil, Ledvična funkcija in hipertenzija, Sodobni izzivi farmakoterapije v primarni in sekundarni preventivi zapletov bolezni srca in žilja, Priporočila za obravnavo bolnikov z miokarditisom, Bolnik s tahikardijo v ambulanti družinskega zdravnika, Venska tromboza, Proteinurija, IgA vaskulitis, Protin, Kako zdrav je šport, Človek ni nočna žival (kako preživeti dežurstvo), Preobčutljivostne reakcije po rentgenskih kontrastnih sredstvih, Paliativna medicina, Pasti sodobne antihiperglikemične terapije, Urejanje glikemije pri hospitaliziranem bolniku, Amiodaron in ščitnica. VEČ:  http://tavcarjevi.si/program-srecanja-2019/

Delavnice: EKG, UZ prsnega koša, Minišola DXA, Bolnik s hiperglikemijo na IPP, Bolnik na sistemski terapiji raka na IPP, Tečaj pravilne uporabe vdihovalnikov, Neinvazivna ventilacija pri poslabšanjih KOPB, Kronična vnetna črevesna bolezen, Vodenje bolnika po presaditvi jeter.

S kolegialnimi pozdravi,

prof.dr. Mitja Košnik, dr.med.                                 
predsedujoči organizacijskemu odboru 61.TD                 
predstojnik Katedre za interno medicino, MF Ljubljana    

in

prof.dr. Zlatko Fras, dr.med.
predsedujoči programskemu odboru 61.TD
strokovni direktor Interne klinike, UKC Ljubljana