49. Kirurški dnevi – Zgodnji in pozni zapleti kirurškega zdravljenja

Datum:15 – 16. november 2019
Ura:08:00
Organizator:Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, Katedra za kirurgijo
v sodelovanju s Katedro za kirurgijo MF UM ter kirurškimi sekcijami Združenja kirurgov SZD
Lokacija:Kongresni center hotelov LifeClass, Grand hotel Portorož****(kongresni dvorani Galea in Batana), Portorož
Kotizacija:– Referenti: 70 € + DDV (velja za govorca)
– Udeleženci: 120 € + DDV
– Specializanti in upokojenci: 50 € + DDV
– Študenti MF so oproščeni plačila kotizacije

Z veseljem napovedujem 49. kirurške dneve 15. in 16. novembra 2019 v Kongresnem centru hotela Grand v Portorožu (4*) pod temo – Zgodnji in pozni zapleti kirurškega zdravljenja.

Kirurški dnevi so nekoč pomenili povezavo med Katedro za kirurgijo tedaj edine Medicinske fakultete v Sloveniji in splošnimi zdravniki. Z moderno informacijsko tehnologijo se je nekoč vertikalna povezava med primarnim nivojem in kirurgi spremenila v horizontalno partnersko sodelovanje pri skupnem bolniku s kirurško zdravljivo boleznijo. Aktualni Kirurški dnevi predstavljajo forum za izmenjavo znanja, izkušenj in aktualnih strokovnih vprašanj med različnimi kirurškimi specialnostmi, ortopedskimi kirurgi, fiziatri, družinskimi zdravniki, specialisti medicine dela, anesteziologi, intenzivisti, …, med vsemi, ki v procesni reorganizaciji zdravljenja najtežjih bolnikov sodelujejo kot enakovredni deležniki. Katedra za kirurgijo Medicinske fakultete v Ljubljani je k sodelovanju povabila Katedro za kirurgijo Medicinske fakultete v Mariboru in krovno Združenje kirurgov Slovenskega zdravniškega društva. Letošnja tema ni izbrana naključno. V najbolj razvitih državah evropskega severozahoda imajo bolniki možnost zavarovanja v primeru zapleta zdravljenja. V Sloveniji obstoji zgolj zavarovanje zoper strokovno napako. Ministrstvo za zdravje načrtuje projekt nekrivdne odškodnine. Prvi sestanek z zainteresiranimi deležniki so sklicali 12. marca 2019. Kirurgi želimo projekt podpreti tako, da bi po strokah predstavili akutne in kronične zaplete, ki vodijo k trajnim posledicam, vendar niso posledica zdravniške napake in so pogosto predmet nepotrebnih sodnih odškodninskih sporov.

Srečanje bo prijavljeno pri ZZS za dodelitev kreditnih točk. V imenu organizacijskega odbora vas vabim, da se nam na srečanju pridružite.

Nasvidenje to jesen v Portorožu

R. prof. dr. Radko Komadina, dr. med., svétnik,

specialist splošne kirurgije in travmatologije

Katedra za kirurgijo MF UL

Za dvodnevno udeležbo na dogodku bo posameznemu udeležencu dodeljenih 14 kreditnih točk pri ZZS.

Program in prijavnica

Rezervacija – bivanje