Sporočila za medije - SZD
Show menu

Sporočila za medije

14. Apr 2017

Stališče Slovenskega zdravniškega društva do metod zdravljenja, ki ne temeljijo na strokovnem konsenzu oziroma niso podprte z dokazano učinkovitostjo

Slovensko zdravniško društvo je v okviru posveta Združenja za homeopatijo, ki je danes potekal v Cankarjevem domu, predstavilo stališča do alternativnih metod zdravljenja. V društvu poudarjajo, da je presoja o tem ali je metoda zdravljenja komplementarna oziroma alternativna, v domeni stroke, ter da je uporaba metod zdravljenja, ki niso podprte z znanstvenimi kriteriji, neetična.
Preberi več
7. Mar 2017

Slovenijo je na področju urologije prehitela epidemiološka situacija

Zaradi raka prostate vsako leto na novo zboli približno 1.300 Slovencev, umre pa jih približno 350. Kljub temu, da število obolelih pri nas narašča, je v Sloveniji še vedno premalo urologov in zgolj en robotski sistem da Vinci za operacije raka prostate, ki mu kmalu poteče licenca. Za zmanjševanje čakalnih dob bi v Sloveniji potrebovali od 70 do 75 specialistov urologije, v sistemu pa jih trenutno deluje le od 45 do 50.
Preberi več
24. Jan 2017

Financiranje kontinuiranega izobraževanja zdravnikov mora biti transparentno

V Slovenskem zdravniškem društvu poudarjajo, da mora biti sponzoriranje izobraževanja zdravnikov in zobozdravnikov s strani farmacevtskih firm povsem transparentno, k temu pa bo pripomogel tudi prenovljen Pravilnik o financiranju stalnega izobraževanja in izpopolnjevanja članov SZD.
Preberi več
Ljubljana, 14. Okt 2016

Nalezljive bolezni so še vedno eden izmed najpogostejših vzrokov obolevnosti in umrljivosti

Nalezljive bolezni so še vedno eden izmed najpogostejših vzrokov obolevnosti in umrljivosti. Strokovnjaki si morajo prizadevati za zmanjšano uporabo antibiotikov.
Preberi več
Ljubljana, 14. Okt 2016

Slovensko zdravniško društvo odslej z novim vodstvom

Člani Slovenskega zdravniškega društva so danes na 14. kongresu Slovenskega zdravniškega društva, ki je hkrati tudi volilna skupščina, izvolilo novo vodstvo. Za predsednika je bil izvoljen prof. dr. Radko Komadina, dr. med., spec. splošne in travmatološke kirurgije iz Splošne bolnišnice Celje – Medicinska fakulteta v Ljubljani, za generalnega sekretarja pa Leon Herman, dr. dent. med.
Preberi več

KONTAKT ZA MEDIJE:

Alja Gogala

alja.gogala@idejal.si 

+38641 823 669