Novice - SZD
Show menu

Novice

21. Nov 2017

Strokovnjaki na novinarski konferenci spregovorili o delovanju urgentnih centrov

Kljub opozarjanju strokovnjakov, danes še vedno veliko število posameznikov izkorišča storitve urgentnih centrov za obravnave, ki niso nujne, z namenom hitrejšega dostopa do zdravstvenih storitev. S tem pa otežuje delo specialistov urgentne medicine, ki jih je v Sloveniji občutno premalo.
Preberi več
23. Okt 2017

Koncertni večer Domus Medica

Vabimo vas na prvi Koncertni večer Domus Medica v novi sezoni 2017/18, na katerem bo nastopil Godalni kvartet Dissonance. Koncert z naslovom RAZSTAVLJENI MOZART bo v torek, 24. oktobra 2017, ob 19.30 v preddverju Domus Medica, Dunajska cesta 162, Ljubljana.
Preberi več
23. Okt 2017

Priznanje za častnega člana SZD prejela prof. dr. David B. Vodušek, dr. med., višji svetnik in dr. Božidar Voljč, dr. med.

Na slavnostnem dogodku v okviru 154. skupščine Slovenskega zdravniškega društva sta priznanje za častnega člana prejela prof. dr. David B. Vodušek, dr. med., višji svetnik in dr. Božidar Voljč, dr. med.
Preberi več
12. Okt 2017

47. kirurški dnevi: Stopnja nujnosti pri kirurškem bolniku

Kirurški dnevi 2017, ki bodo potekali 10. in 11. novembra v Portorožu, bodo posvečeni aktualni temi slovenskega zdravstva – dostopnosti in čakalnim dobam, v ospredju pa bo analiza stopenj nujnosti pri različnih kirurških boleznih.
Preberi več
11. Okt 2017

154. skupščina Slovenskega zdravniškega društva

Letošnja, že 154. skupščina, osrednji dogodek Slovenskega zdravniškega društva, bo potekala 20. in 21. oktobra v Austria Trend Hotelu v Ljubljani.
Preberi več
20. Jun 2017

SZD poziva k takojšnji ureditvi razmer na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana

V Slovenskem zdravniškem društvu, najstarejši zdravniški organizaciji, pozorno spremljamo dogajanje v primeru Pediatrične klinike UKC Ljubljana in pozivamo k takojšnji ureditvi razmer.
Preberi več
19. Jun 2017

Slovenska medicinska akademija pripravlja posvet o cepljenju

Cepljenje je izredno pomemben del zdravstvene dejavnosti, zato Slovenska medicinska akademija pripravlja posvet vodilnih medicinskih strokovnjakov, ki se ukvarjajo s cepljenjem, v sklopu katerega bomo poskušali osvetliti tudi psihološke, sociološke in pravne vidike cepljenja.
Preberi več
23. Maj 2017

Objavljen plakat s slovenskimi podatki Registra bolnikov Evropskega združenja za cistično fibrozo

V Registru bolnikov Evropskega združenja za cistično fibrozo (ECFS) so oblikovali plakat s ključnimi podatki slovenskih bolnikov s to redko boleznijo.
Preberi več
24. Apr 2017

Koordinacija zdravniških organizacij kritična do predlogov zakonov na področju zdravstva

Koordinacija zdravniških organizacij KZO je na novinarski konferenci, ki je potekala v ponedeljek, 24. aprila, izrazila svoje nestrinjanje s predlogi zakonov na področju zdravstva.
Preberi več
14. Apr 2017

Stališče Slovenskega zdravniškega društva do metod zdravljenja, ki ne temeljijo na strokovnem konsenzu

Slovensko zdravniško društvo je v okviru posveta Združenja za homeopatijo, ki je v četrtek, 13. aprila potekal v Cankarjevem domu, predstavilo stališča do alternativnih metod zdravljenja.
Preberi več

Prijava na e-novice