2. Slovenski kongres paliativne oskrbe - SZD
Show menu

2. Slovenski kongres paliativne oskrbe

Datum:
20 - 21. Okt 2017 
Organizator:
Slovensko združenje paliativne in hospic oskrbe 
Lokacija:
Domus Medica, Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana 
Št. udeležencev:
250 
Paliativna oskrba je celostna, neprekinjena oskrba bolnikov z neozdravljivo boleznijo in podporo njihovim najbližjim, ki jo skupaj omogočamo tako zdravstveni kot ne-zdravstveni delavci. Dejstvoje, da vsako leto umre več tisoč bolnikov s kronično neozdravljivo boleznijo. Vendar velika potreba po izvajanju paliativne oskrbene sme biti zgolj izgovor za njen obstoj, temveč je potrebno tudina tem področju strmeti v razvoj in čim večjo kvaliteto.Vabimo vas, da se nam pridružite na Slovenskem kongresu paliativne oskrbe 2017, kjer bomo ponovno skupaj tudi s tujimi strokovnjaki spregovorili o prihodnjih korakih paliativne oskrbe v Sloveniji.

VSEBINA PROGRAMA:
• Paliativna oskrba v svetu in pri nas
• Paliativna oskrba bolnika v domačem okolju
• Obravnava simptomov v paliativni oskrbi: težko dihanje
• Oskrba umirajočega
• Pomoč svojcem/negovalcem
• Žalovanje
• Prostovoljci v paliativni oskrbi
• Aktualno: oskrba bolnika z željo po predčasni smrti(paliativna - oskrba/samomor z zdravniško pomočjo/evtanazija)

Vabimo vas tudi h aktivni udeležbi in predstavitvi vašega dela na področju paliativne oskrbe. Vaše prispevke bo mogoče predstaviti v obliki posterjev, trije najboljši pa bodo lahko svoje delo predstavili tudi v obliki predavanja na kongresu. Rok za oddajo prispevkov: 10. september 2017. 
Prispevke pošljite na e-mail naslov: prispevek@szpho.si.

Vabljeni ste zdravniki vseh specialnosti, medicinske sestre, socialni delavci, psihologi, duhovni spremljevalci oziroma vsi, ki oskrbujete bolnike z neozdravljivimi boleznimi! 
Jezik: slovenski/angleški 
Kotizacija: število vseh mest je omejeno na 250, zato svetujemo,da s prijavo pohitite. Prijave bomo sprejemali po načelu vrstnega reda ob prejeti prijavi.
Prijave: prijave@szpho.si.
Več informacij: www.szpho.si

Prijava na e-novice